Mitä tarjoamme sinulle?

Tietoa, osaamista, yhteisiä kokemuksia ja hyviä ystäviä.

Seuratoimintamme koostuu kerhoilloista, yhteisistä kalareissuista ja kilpailutoiminnasta. Perhojen sitominen on olennainen osa yhteistä harrastustamme. Kerho antaakin erinomaiset puitteet sinulle kehittyä niin perhokalastajana kuin perhonsitojanakin. Lisäksi saat mahdollisuuden kalastaa mukavassa porukassa. Olitpa juniori, alkava perhokalastaja, innokas harrastaja tai kokenut kalamies – liity mukaan. Meillä on tilaa juuri sinulle.Kerhoiltoja

Kerhoilloissa esiintyy oman jäsenistön lisäksi maamme parhaimmistoon kuuluvia perhokalastajia ja perhonsitojia. Käsiteltäviin aiheisiin kuuluvat kalapaikkojen esittelyt, kalastustekniikat, välineet, hyönteiset ja yleensäkin kaikki mahdollinen perhokalastukseen liittyvä. Sidomme yhdessä uusia ja vanhoja luottoperhoja. Sidonnan opetusta järjestetään niin alkaville harrastajille kuin kokeneemmillekin lohimiehille. Kerhoillat pidetään EPK:n kerhohuoneistolla, ellei toisin mainita.

Oma lampi

Seuran omalla lammella on mukava pistäytyä arki-iltaisin ongella.

Haluatko kauemmaksi kalaan?

EPK järjestää jäsenilleen runsaasti yhteisiä kalastusreissuja. Tarjolla on mukavaa seuraa, hienoa kalastusta ja upeita elämyksiä. Reissukohteina ovat olleet mm. Huopanankoski, Langinkoski, Äyskoski, Läsäkoski, Fiskars jne.

Tyypillisesti varaamme koko kosken ja sen yhteyteen majoituksen – mikäli majoitusta tarvitaan. Kuljetukset hoidamme omilla autoilla kimppakyytinä. Hinnat on pyritty arvioimaan realistisesti, joten niiden ei pitäisi olla ainakaan korkeampia, kuin ilmoitetut. Kuitenkin sinun tulee muistaa, että hinnat ovat silti edelleenkin vain arviohintoja ja voivat vaihdella hieman, niin alas- kuin ylöspäin.

Ilmoittautuminen on sitova ja rahoja ei saa takaisin esteen sattuessa – sori. Sen sijaan voit itse hankkia sijaisen tilallesi. Kun sijainen on löytynyt, niin ilmoita siitä sihteerille. Myös seura avustaa sijaisen etsimisessä. Seura pidättää oikeuden peruuttaa koko reissun. Peruutuksen sattuessa palautamme rahat.

Vastuun rajaus:

EPK:n reissut ovat kaveriporukassa tehtyjä yhteisiä kalamatkoja , jotka on tarkoitettu jäsenillemme ja järjestetään muussa kuin elinkeinotoimintaan tähtäävässä tarkoituksessa. EPK:n yhteiset reissut eivät siis ole ammattimaisesti järjestettyjä seikkailu- ja elämyspalveluja tai seuramatkoja, eikä EPK ole vastuullinen matkanjärjestäjä. Se ei myöskään ole elinkeinonharjoittaja tai muu palvelun tarjoaja. Tästä syystä Espoon Perhokalastajat r.y. ei ole millään tavalla vastuussa osallistujien turvallisuudesta eikä ole hankkinut vastuuvakuutusta osallistujille. Kukin osallistuja vastaa omalta osaltaan turvallisuudestaan ja vakuutuksista.

Oletko kiinnostunut kilpaperhokalastuksesta?

Espoon Perhokalastajat r.y. on yksi kaikkien aikojen menestyneimmistä kilpaperhokalastusseuroista Suomessa. EPK:n jäsenet ovat osallistuneet aktiivisesti kansallisiin ja kansainvälisiin perhokalastuskilpailuihin lähes joka vuosi. 2010-2012 MM-joukkueen kapteenina toimi EPK:n jäsen ja entinen puheenjohtaja Mika Vainio.

Tässä paleoliittisen kauden kilpakalastaja.

Kilpailutoimintaan pääsee mukaan ottamalla yhteyttä joko puheenjohtajaan tai sihteeriin. Tämän jälkeen voimme yhdessä katsoa seuran kokeneempien kilpakalastajien kanssa, miten kilpailutoimintaan pääsisi helposti mukaan. Yleensä helpoin tapa on osallistua vuosittain pidettäviin SM-karsintakilpailuihin. Tietoa tulevista karsintakilpailuista ja löydät Suomen vapaa-ajankalastajien keskusjärjestön www-sivuilta.

Seuran kilpakalastajat kokoontuvat satunnaisesti sitomaan perhoja, käyvät kalastamassa valituissa kohteissa, järjestävät yhteisiä kyytejä kilpailuihin ja tietysti vetävät yhtä köyttä kilpailuissa. Näistä ”tapahtumista” ei ilmoitella seuran yleisillä sähköpostilistoilla ja siksi onkin tärkeää, että kaikki uudet kilpaperhokalastuksesta kiinnostuneet (ja miksi ei vanhemmatkin konkarit) ilmoittautuisivat mukaan.

Vuosittain järjestettäviin seurajoukkueiden SM-kilpailuihin EPK osallistuu kisakohteesta riippuen. Viime vuosina joukkuekisat ovat olleet mielenkiintoisia ja mm. vuonna 2005 ja 2017 EPK:n joukkue sijoittui hopealle. Tavoitteena siintää tietysti joukkuemestaruus! Yleisesti on ollut tapana, että SM-karsintakilpailuissa parhaiten pärjänneet seuralaiset saavat etuoikeuden osallistua EPK:n joukkueeseen.

Lähde siis mukaan kehittymään perhokalastajana, hankkimaan uusia tuttuja ja kokeilemaan taitojasi! Sinun ei todellakaan tarvitse olla ammattilainen lähteäksesi mukaan kilpailuihin (toki siitäkään ei ole haittaa☺)!! Kilpailuissa tapaat samanhenkistä porukkaa rennoissa merkeissä ja seuraamalla muiden kalastusta kehityt perhokalastajana! Usein kilpailuissa käytetyt kalastustekniikat ovat tehokkain tapa saada saalista myös ns. normaalissa perhokalastuksessa…

Seuran kilpaperhokalastajien puolesta
Santeri Kinnunen

Lisätietoa kilpaperhokalastuksesta saat mm. seuraavilta sivuilta:

http://perhokalastajat.net/keskustelu/

Instagram

Kilpaperhonsidonta

Espoolaiset ovat voittaneet yleisen sarjan vuosina 2002 – 2005, lohisarjan 2002, 2017 sekä juniorisarjan 2006 ja 2007. Joukkuekultaa tuli vuonna 2007, 2016 ja 2017 – himmeämpiä mitalisijoja joukkuekilpailuista sekä yksilösarjoista on useita, jopa useamman joukkueen voimin samana vuonna.

Keitä me olemme ?

Jäsenistömme on tällä hetkellä noin 200 henkilön suuruinen. Valtaosa meistä on innokkaita harrastajia. Lisäksi joukkoon mahtuu alkavia harrastajia ja huippuluokan kalastajia, kilpakalastajia sekä perhonsitojia.

Historia

Espoon Perhokalastajat r.y. – jo vuositolkulla koukussa

 

Kaksi innokasta espoolaista perhokalastajaa Markku Kemppainen ja Pekka Sundberg aloittelivat perhokalastusharrastusta 70-luvun lopulla. Opettelu oli hankalaa, koska ei ollut asiaan vihkiytynyttä seuraa lähellä. Oli hankala saada kontakteja alan harrastajiin.

He päättivät hankkia Karkkilasta vuokraveden , jonka ympärillä touhusi muutaman kalastajan porukka työnimellä Espoon Pupat. Pupastahan on tarkoitus kuoriutua aikuinen hyönteinen – eli oikea kalastusseura. Pekan nojaillessa elokuussa 1983 sillan kaiteeseen iltaruskon värjätessä Miekankosken loppuliun oranssin punaiseksi, Markku kahlasi koskesta ja meni myös lilluttelemaan streameria sillalta käsin, kysyen ”Pitäisiköhän meidän perustaa Espoon perhokalastajat?”. (Miekankoski oli tuolloin Helsinkiläisen Perhokalastajat r.y.:n jäsenten ahkerassa käytössä.) Pekka tuumasi, että perustetaan vaan, mutta eiköhän ensin käydä intti ja sitten vasta. Seuran syntysanat tuli siis lausuttua silloin.

Seura rekisteröitiin kuitenkin vasta 19.9.1986. Perustajajäsenenä oli edellä olevien lisäksi Pekka Sulamaa, ja ensimmäisessä hallituksessa toimi myös Jarmo Sundberg. Seuran ensimmäisenä puheenjohtajana toimi Markku Kemppainen ja sihteerinä Pekka Sundberg.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s